Uncategorized

Fasadrenovering puts vid middagsbordet

Jag hade ett intressant samtal med min dotter för någon vecka sedan. Vi talade om – hör nu och häpnas – fasadrenovering för puts. Varför? Jo därför att jag har arbetat med just fasadrenovering med inriktning på puts förut. Detta är dock långt innan hon fanns och därför blev jag oerhört förvånad över att hon tog upp detta. Idag tänker jag att jag ska berätta för er om hur denna något märkliga konversation lät.

Jag stod och förberedde mat, precis som sig bör på onsdagar då det är min matdag. Min dotter närmade sig och frågade när maten var klar. Efter att ha besvarat den mycket väntade frågan kom en långt mycket mer oväntad sådan. Fråga 2 handlade alltså om fasadrenovering för puts.

Stekspaden jag använde för omrörandet av sparrisen stannade upp. Jag vände mig om mot henne och hon tittade på mig som om det var världens mest naturliga sak hon nyss frågat – alltså om fasadrenovering med fokus på puts. Jag ställde den enda rätta fråga för situationen:

  • ”Varför i all sin dar frågar du om fasadrenovering för puts? Vad fick du det ifrån?”
  • ”Du jobbar ju med det”
  • ”Nej, jag har inte jobbat med fasadrenovering puts på hur många år som helst. Långt, långt innan du var född. Till och med långt innan din storebror föddes. Jag visste inte ens att du visste att jag har jobbat med det. Vem har sagt det?”

Jag fick det hela beskrivet för mig. Det var nämligen min kära syster, som varit barnvakt, och tydligen berättat hela min livshistoria. Lilltjejen hade spärrat upp öronen och tagit åt sig av informationen som getts henne. Fasadrenovering av puts var en av de mest centrala delarna av berättelsen, i alla fall om man fick tro min syster.

När jag dukade upp till middagen så bestämde vi att jag skulle gå igenom hur det låg till. När jag hade jobbat med fasadrenovering för puts. Hur det var att jobba med det och vad jag tyckte var mest kul osv. Ni vet, allting som en 7-åring vill veta om ens förflutna. Det var en konstig situation, måste jag ändå säga. Att återbesöka den tid under vilken jag arbetade med fasadrenovering av putsad fasad. Något jag inte tänkt på under många, många år.

Vad har ni förresten jobbat med? Dela gärna med er av era historier i kommentarsfältet. Jag lyssnar och svarar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *