Uncategorized

Nära 20 år på städföretag

Det ligger i mitt allra största intresse att leverera högkvalitativa tjänster till folk. Detta har varit min drivkraft redan sedan vi startade städföretaget en gång i världen. Det var 1998 då jag, på ett bananskal, halkade in i branschen. Det var då jag träffade min dåvarande sambo vars far drev ett städföretag. När jag förlorade mitt dåvarande jobb inkluderades jag i verksamheten då den skulle utvidgas. En rolig och skrämmande period minns jag.

Sedan kom jag in i det. Jag lärde mig sakteliga hur branschen funkade. Lärde mig hur man på bästa sätt driver och rattar ett städföretag. Det var svårare än jag hade trott från början, men sedan satte det sig. Steg för steg kom jag närmare någon slags självuppfyllelse. Jag fick ett syfte på städföretaget. Jag var någon. Jag uppskattades av min chef tillika svärfar. Min sambo var nöjd med vad jag gjorde och frid och fröjd rådde i flera år.

Sedan blev det dags att tillsätta ny VD på städföretaget. Detta eftersom grundaren, ägaren och svärfar skulle gå i pension. Det var nu dags att få in en ny ledning. Ny kraft som kunde fortsätta bära hans städföretag. Och inte bara bära utan också utvidga ytterligare. Detta var alltid målet. Att vara det städföretag som folk behöver och har råd med. Det var parollen vi jobbade mot.

Det talades om olika kandidater att ta över VD-positionen på städföretaget och jag var en av dem. Allt eftersom så trillade de andra kandidaterna bort och det var jag och en annan kvinna kvar. När röstningen om vem som skulle ta över vårt städföretag skedde så vann jag med 8-2 i röster. Det kändes fint. Det kändes att jag hade förtroendet i ryggen.

Det har rullat på sedan dess. Om 2 år har jag rattat städföretaget i 20 år. Det känns helt makalöst. Under två decennier har jag varit chef och sett till att hjulen hållits i rullning. Det är ett jävla slit som ligger bakom, om jag får säga det själv. Ja, så är vi ju också områdets bästa städföretag. Det måste väl ändå tala sitt tydliga språk.

Många frågar mig om hur det egentligen är att driva städföretag. Det brukar vara svårt för mig att summera på kort tid även om detta ofta ombeds. Att ratta ett städföretag är kul. Det är utvecklande och jag känner verkligen att kunderna får hjälp. Eftersom vi arbetar både med privata kunder och företag får vi också den bredden. Varje uppdrag och upplägg är olika. Det uppskattas både av oss i ledningen och av städpersonalen.

Har du frågor om vårt städföretag som lämnats obesvarade? Skriv då ner dem så lovar jag att besvara dem till nästa vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *