Uncategorized

Lite om vårt plankbord

Mina första upplevelser av vårt nya, stora, fina plankbord. Det är det bannemej inte många som har bett om. Det är å andra sidan inte många som har bett mig ha denna blogg överhuvudtaget. När jag nu tänker efter tror jag aldrig att jag fått uppmaningen: Snälla, kan inte du skriva mer och längre om allt du skriver om? Det är därför varken mer rätt eller fel än något annat att jag idag ska skriva om vårt plankbord.

Därför kör vi nu:

Det har varit ett jävla tjat om det där plankbordet. Ja, kanske inte här men hemmavid i alla fall. Det har varit jag som dragit i det. Jag som sett plankbord hos andra och därför tänkt att vi själva borde fixa ett sådant. Min sambo däremot har stått emot länge och väl. När en ostoppbar kraft möter ett orörligt objekt. Så har diskussionerna om plankbord varit hemma hos oss. Det blev tillslut så att det var jag som vann. Plankbordet blev ett faktum. Det står nu hemma i vårt vardagsrum och rymmer hela 16 personer. Det är inte illa, eller hur?

Varför skaffade vi då plankbord? Det är lätt att svara på och de som inte förstår känner nog inte till vår familjesituation. Vi är alltså, jag och min sambo, föräldrar till 8 barn. Kan ni tänka er? Det finns ett spann mellan 15 år och 33 år på dessa. Vi har haft barn hemma så länge vi kan minnas. För att alla ska få plats behöver vi ett plankbord som är så stort. Vi behöver kunna rymma alla.

Vadå, ni behöver väl inte 16 platser vid plankbordet om ni är 10 st? Jo, det behöver vi i allra högsta grad eftersom de flesta av barnen nu har sambos. De har respektive sedan många år och två av de äldsta väntar nu sina första barn också. Ni ser, det går åt.

Familjekänslan har alltid varit central för mig. Jag vet hur det känns för mina barn att ha många syskon. Det hade jag nämligen själv också. Vi hade inget plankbord att sitta allihop runt. Vi hade inte någon form av bord som räckte till detta faktiskt.

Nu har jag pratat tillräckligt. Inte om plankbordet nödvändigtvis men om mitt liv och min familj. Jag ska därför ta och lämna er vid dessa ord idag och be att få återkomma imorgon igen. Då ska det inte handla om plankbord. Då ska det handla om något helt annat som jag ännu inte kommit på. Vänta ni bara.

God kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *