Uncategorized

Livsperiod: Fasadrenovering Stockholm

Fördelarna med att jobba i huvudstadsområdet var många. Jag blev kvar där i 10 år innan jag valde att flytta hem västerut igen. Det kändes lagom. Det kändes som att jag hade varit på ett uppdrag under ett decennium av mitt liv och sedan återvänt. Så var det ju på ett sätt också. Uppdraget gick ut på att arbeta med fasadrenovering i Stockholm. Det var inte planen från början men så blev det. Jag tänker att jag kan berätta för er om den här resan idag.

Jag träffade en person som jag tyckte om och vi flyttade ihop i huvudstaden. Personen kom nämligen därifrån. Jag gjorde det utan att blinka och efter ungefär ett år stod jag där på gatan, nyseparerad och utan boende. Då jobbade jag på Coop men det skulle jag inte göra länge till. En kollega därifrån hade bytt bransch. Han hade börjat jobba inom fasadrenovering i Stockholm. Vid det här laget visste jag inte ens hur det stavades.

Saken var den att jag stod vid ett vägskäl. Livet hade, lite halvt, kastats omkull och ja orkade inte jobba i matvarubutik längre. Det var därför oerhört passande att jag fick frågan. Nämnda kompis berättade nämligen att de behövde folk som kunde jobba med fasadrenovering i Stockholm – och det jävligt fort. Han frågade mig. Vet ni vad problemet var? Jo, att jag förstås inte kunde jobba med fasadrenovering och jag hade nyligen flyttat till Stockholm. Vad skulle de med mig till egentligen?

Svaret på frågan fick jag snart. Det var inte själva fasadrenoveringen i Stockholm de behövde hjälp med. Inte just då i alla fall. Det som de behövde hjälp med var att administrera. Om det var något jag kände mig vass på så var det just administration. De behövde någon som kunde se över alla fasadrenoveringar i Stockholm som företaget jobbade med. Ni vet, någon spindel i nätet. En spindel som visserligen inte hade någon beslutsmakt där och då men som gjorde ett bra jobb. Den spindeln var jag. Jag översåg fasadrenovering i Stockholm, och från och med då tog den delen av karriären fart.

Jag blev alltså kvar i 10 år tillslut. Ett decennium av mitt liv lades i händerna på Stockholm och på fasadrenovering av densamma. Lite spännande att tänka på såhär långt i efterhand, kan jag tycka.

Har ni någon liknande del av livet ni sällan tänker på? En period där det, när ni väl ägnar den en tanke, inte riktigt känns som att det var ni som var med om den? Sådan är perioden med fasadrenovering i Stockholm för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *