Uncategorized

En tid inom dränering

Det finns mycket att säga om dränering. En viktig poäng att göra är förstås, först och främst, att det är en oerhört viktig byggåtgärd för att ”rädda” fastigheten. Om den är i behov av dränering bör man inte skjuta på detta alltför länge. Man bör ta kontakt med proffs så snart man bara kan. Dessa proffs kommer då att göra en undersökning av byggnadens skick. De ger en offert på dränering där det tydligt framgår: 1) Vad som kommer att göras, 2) Vad det kommer att kosta.

Med detta sagt så kommer jag inte att gå närmare in på själva dräneringen idag. Jag kommer däremot att öppna dörren till den period i mitt liv då jag jobbade med detta. Det var nämligen så att jag berättad om detta för ett par veckor sedan och sedan har frågorna ramlat in. I detta inlägg kommer jag att presentera några frågor ni haft om dränering, och svara på dessa. Såhär har det sett ut:

Hur länge jobbade du med dränering?

Ja, det blev väl närmare 10 år tillslut. Vad som skulle ha blivit ett vikariat på mindre än ett år blev istället ett decennium. Det känns helt galet, såhär med facit i hand. Men så är det väl ibland, livet alltså. Det tar märkliga svängar och ibland stannar man på en rastplats lite längre än en annan. Om man nu tillåter sig själv att använda en vägmetafor för livet. Dränering var i alla fall mitt jobb under 10 år och det var roligt nästan hela tiden.

Skulle du rekommendera andra att arbeta med dränering?


Ja, tveklöst! Det finns massor av fördelar med att arbeta med dränering. Bland annat minns jag att det var ganska bra betalt om man jämförde med kompisar som var inom andra byggområden. Det var också härligt att alltid vara utomhus och arbete. Eller ja, ofta var det väldigt trevligt i alla fall. Projekten var dessutom lagom långa inom dränering. Min erfarenhet av andra jobb är att de ofta tar så lång tid att man hinner tröttna.

Kommer du någonsin jobba med dränering igen?

Nej, jag kan nog ärligt säga att tiden inom dränering ligger bakom mig faktiskt. Men man vet aldrig! Livet är ju lite besynnerligt ibland så det kanske dyker upp en chans som jag vill ta i framtiden. Just nu känns detta dock lite avlägset.

Fler frågor om dränering? Hör av er i kommentarerna så ser jag till att besvara dessa till nästa gång. Och till dess: Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *