Uncategorized

Nyfikenhet kring flyttstädning

Må hända är titeln på detta inlägg något missvisande. Detta kommer inte primärt att handla om flyttstädning. Det kommer att handla om mitt liv under den tid då jag arbetade med just detta. Många har ni varit, ni som hört av er till mig med nyfikna frågor. Spridda har de varit, innebörderna av de inlägg ni skickat mig. Frågorna om flyttstädning har varit långa och de har varit korta. Innehållsrika och fåordiga. Här är jag nu för att dyka ner i de spörsmål som ni ställt. 

Om du, efter detta inlägg, saknar svar på dina frågor om flyttstädning: Se till att höra av dig i kommentarsfältet. Jag ser, som jag alltid påpekar, till att besvara alla frågor som når mig. Detta alldeles oavsett vad frågan är.

Då kör vi.

Hur kom det sig att du valde flyttstädning av allting?

Jag behövde ett jobb. Att städa var det enda jag kunde förutom måleriet. Jag visste att jag inte ville jobba som biträde hemma hos folk. Jag visste också att jag inte ville städa skolor, sjukhus eller andra, enligt mig, krävande miljöer. Nej, flyttstädning var det jag ville syssla med. Det skulle vara lugnt och skönt även om resultaten syntes tydligt efter just den här typen av jobb.

Om man förlänger frågan så kan jag ju förstås svara på hur det kom sig att det blev just flyttstädning. Det var snarare så att arbetet sökte sig till mig än tvärtom. En dag lyfte jag på telefonen och i andra änden hördes min vän Jens röst. Han frågade hur det var och jag bad honom komma till sak. Saken var flyttstädning. Eller snarare: Saken var den att han ville erbjuda mig ett jobb inom flyttstädning. Han hade sett min annons i platsbanken och tydligt var hans mamma verksam på ett bolag. Jag togs emot med öppna armar och gjorde så gott jag kunde. Detta var tydligen tillräckligt för att bli befordrad för efter inte alltför lång tid blev jag ansvarig för de som skötte flyttstädningen. Så kan det gå!

Hur gammal var du när du arbetade inom flyttstädning?

Frågan är oerhört lätt att svara på. Jag började nämligen med flyttstädning dagen innan jag fyllt 22 och sysslade med det till 2 dagar efter att jag fyllt 24. Detta har satt sig på minnet och jag lär knappast bli av med kunskapen.

Hör av er med fler frågor om flyttstädning. Detta var ju kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *